LAVOR Collective

Workshop

Bárki számára elsajátítható élményalapú alkotási folyamatot dolgoztunk ki, mely alkotási folyamatban kortárs képzömüvészeink nyújtanak segítséget. A részvételhez semmilyen elöképzettségre, rajz vagy festészeti tudásra nincs szükség.

CONS_BANNER_W.png


csapatépítés szervezetre szabva

  • konzultációt követően egyedi ajánlatot állítunk össze

  • a művészeti workshopokat a helyszínre visszük!

  • a programok aktív időtartam: 3 óra

  • minimális létszám 6 - maximum 30 fő

  • létszámtól függően több tematika közül válaszhatnak a résztvevők

  • minden résztvevő legjobban sikerült alkotását bekeretezzük - 1 db kisméretű (32x42 cm) keretezett alkotás / fő

  • igény esetén videófelvétellel örökítjük meg a közös alkotást!

workshop

Vállalatok, vállalkozások és közösségek számára egyaránt rendezünk művészeti csapatépítő programokat, melyek az alkotás élményével fejlesztik a munkavállalók kreativitását és csökkentik a munkahelyi stressz tüneteit. A munkahelyi stressz okozta GDP-kiesés hazánkban nagyjából évi 1000 milliárd forintra tehető és a hiányzások 50-60 %-a tulajdonítható közvetve vagy közvetlenül a stressznek. Munkavállalói az alkotás segítségével kiszakadhatnak a mindennapok megszokott ritmusából és egy felszabadító művészi élmény részesei lehetnek, miközben fejlesztjük képességeiket, fokozzuk kreativitásukat. A művészeti látásmód elsajátításával fejlődik az asszociációs és problémamegoldó készség, mely a munka számos területén segítségükre lehet, ezáltal növelve a szervezet innovációs teljesítményét is.


 
L1240876.JPG

fényjáték

Fotogram

ok3.png
L1240825.JPG

Eddie Wolf képzőművész

Fényjáték című workshopunkon véletlenszerű kompozíciókat alkothatunk meg, melyek több lépcsős fázisokból tevődnek össze. A folyamat során koncentrációs képességünket használjuk elsősorban, mivel az egyes részfázisokat meghatározott időtartam alatt szükséges véghez vinnünk, hogy "látható képet kapjunk". A koncentráció fejlesztése képessé tesz minket a gondolataink irányítására, így fókuszáltabban tudjuk végrehajtani feladatainkat.

 
lavor_collective_lelki_taj.JPG

lelki táj

Impresszió

lavor_collective_janosi_kata_ok.jpg
lavor_collective_janosi_kata.JPG

Jánosi Kata képzőművész

Lelki táj tématikájú workshopunk célja, hogy az emlékeket, hangulattá formáljuk és egy képként elevenítsük meg, továbbá elsajátíthatjuk, hogy miként jeleníthetjük meg érzéseinket, benyomásainkat, egy tájkép részleteiben. Interperszonális képességünk lehetővé teszi azt, hogy tudatában legyünk mások érzelmeinek, szükségleteinek, alkalmasak legyünk arra, hogy konstruktív és kölcsönösen segítő kapcsolatokat tartsunk fenn és alakítsunk ki a környezetünkkel.

lavor_collective_szinterkep.JPG

Színtérkép

Absztrakció

lavor_collective_bagi_attila_ok.jpg
lavor_collective_bagi_attila.JPG

Bagi Attila képzőművész

Színtérkép tematikájú workshopunkon az absztrahálásra fektetjük a hangsúlyt. Csendéleteket komponálunk meg, melyeket ezt követően dekonstruálunk és a valóság ábrázolása helyett egy absztrahált képet alkotunk meg. Az absztraháló képesség révén a közvetlen érzékelés, észlelés szintjéről egy magasabb, a közvetlen érzékleteket nélkülözni tudó (általánosabb) szintre emelkednek a kognitív alapműveletek. Ez teszi lehetővé az összefüggések felismerését. 

 
lavor_collective_gesztus.JPG

Gesztus

Expresszió

lavor_collective_meszlenyi_karl_ok.jpg
lavor_collective_meszlenyi_karl.jpg

Meszlényi Karl képzőművész

Gesztus tématikájú workshopunkon a feszültség oldására helyezzük a hangsúlyt és a stressz kezelése kerül a fókuszba. Az akciófestészeti elemek létrehozásánál a dinamikus mozgás elengedhetetlen, így nemcsak mentális, hanem fizikai felfrissülésben is részünk lehet, ezzel megakadáyozva az érzelmi és fizikai kimerülést egyaránt.  A workshop célja, hogy az alkotás által, olyan belső folyamatokat jelenítsünk meg gesztusok formájában, amelyek felszabadítólag hatnak.

L1220148.JPG

újratervezés

Montázs

lavor_collective_koncz_gabor_ok.jpg
lavor_collective_koncz_gabor.jpg

Koncz Gábor képzőművész

Újratervezés tematikájú workshopunkon megismerhetjük a vizuális képi rendszereket, valamint helyzetek újragondolására késztető alkotói folyamatban vehetünk részt. A problémamegoldó képesség elősegíti a komplex látásmód kialakulását, mely így lehetővé teszi a különböző területeken és helyzetekben megjelenő problémák hatékony kezelését, ahol a megoldás menete nem egyértelmű és a megoldás folyamán alkalmazott ismeretek nem egy területről valók.

 

ajánlatkérés 

Program tervezett dátuma
Program tervezett dátuma
*
 
lavor_collective_banner.jpg