LAVOR Collective

Brandingű

Vállalati kultúra II.


 
Neo Rauch, Weiche c. alkotása - Deutsche Bank Towers, Frankfurt

Neo Rauch, Weiche c. alkotása - Deutsche Bank Towers, Frankfurt

 
 

A Deutsche Bank tekintélyes művészeti gyüjteményt tudhat magáénak, mely közel 60,000 alkotásával a világ legnagyobb vállalati gyüjteményévé nőtte ki magát. A műtárgyak gyűjtését 1979-ben kezdte meg a vállalat, mely elsősorban a fiatal és feltörekvő német művészek támogatásának céljából indult meg. A bank ma már a világ minden tájáról származó művészeti alkotásokkal rendelkezik. A Deutsche Bank Művészeti, Kulturális és Sport részlege globális egység, mely arra koncentrál, hogy összekösse és fejlessze a bank tevékenységét, és megerősítse a vállalat kulturális sokszínűségét.

A Deutsche Bank a művészetet,  indentitása részének tekinti és azt vallja, hogy a művészet támogatása fontos szempont a jó állampolgári szerep betöltéséhez. A német befektetési bank, nyílt fórumokat és beszélegtéseket is rendez művészek bevonásával, valamint minden évben kihirdeti az "Év művészét", aki az idei évben a libanoni konceptuális művész, Caline Aoun lett. A vállalat számára fontos reprezentációs eszköz a művészet, ezért a több, mint 40 országban tevékenykedő vállalat közel 900 irodájának mindegyikében jelen vannak művészeti alkotások. A bank interaktív applikációt is fejlesztett a munkavállalói számára, mellyel még többet megtudhatnak az irodában helyet foglaló alkotásokról az érdeklődők. 

The Cao Fei konferenciaterem - Deutsche Bank Towers, Frankfurt

The Cao Fei konferenciaterem - Deutsche Bank Towers, Frankfurt

Anish Kapoor, Turning the World Upside Down III, 1996 (bal oldal) - Damien Hirst, 'Biotin-Maleimide', 1995 (jobb oldal) - Deutsche Bank, London

Anish Kapoor, Turning the World Upside Down III, 1996 (bal oldal) - Damien Hirst, 'Biotin-Maleimide', 1995 (jobb oldal) - Deutsche Bank, London

A Deutsche Bank 1973-ban nyitotta meg londoni irodáját, ahol ma már közel 100 konferenciaterem található, melyeket nemzetközi művészekről neveztek el. Minden helyiségben megtalálható az alkotások mellett az adott művész rövid életrajza is . A gyüjtemény darabjai az emeleteken és a folyosókon is megtalálhatóak, így biztosítva, mindenki számára a művészet jelenlétét. A londoni központ fogadó része Keith Tyson és Damien Hirst, valamint Anish Kapoor és Tony Cragg nagyszabású alkotásainak ad helyet. 

A vállalat gyüjteményében számos neves művész alkotása megtalálható, úgy mint: Berenice Abbot, Gerhard Altenbourg, Francis Alÿs, Horst Antes, Hans Arp, Richard Artschwager és Christina Assmann.


 
 
Ugo Rondinone alkotása - Deutsche Bank, Zurich

Ugo Rondinone alkotása - Deutsche Bank, Zurich

A gyűjtemény szerepe a vállalat identitáskezelésében

  • Befektetések és egyéb pénzügyi előnyök

  • A vállalati menedzsment szenvedélye a művészet iránt

  • A cég presztizsének növelése, és a vállalat imidzsének támogatása

  • Filantrópia és társadalmi felelősségvállalás

  • Az ügyfelek és a munkavállalók ösztönzése a munkakörnyezet javításával

  • Az értékesítés fokozása az ügyfelekre gyakorolt hatás révén

  • A tulajdonosok befolyásának tekintélye

  • Vállalati kultúra üzenetének reprezentálása

  • Üzleti versenyelőny