LAVOR Collective

News

A művészet új hulláma - kortárs közösség a szecesszió szellemében

 

Exhibition Opening

 

Tales of My Life | Bereczki Kata

Olyan hétköznapi jeleneteket ábrázolok, amelyeket szinte mindannyian átélünk, amelyek mindenkinek megvannak a családi albumában, csak éppen más szereplőkkel.

 
L1250306.JPG
 
 
 

A FASHION STREET Budapest, a Bartók Béla Boulevard és az ArtHungry közös együttműködésével képző- és iparművészeti pályázatot hirdetett hazai alkotók számára, “Tales / Art / Fashion” elnevezéssel. A kezdeményezés célja, hogy a feltörekvő generáció művészei számára új perspektívákat nyújtsanak, művészi pályájuk kibontakoztatásában és műveik megismertetésével támogassák alkotói tevékenységüket. A zsűri számára az elbírálásnál fontos szempont volt az eredetiség, a magas szakmai színvonalon történő kivitelezés, illetve a felhívásban szereplő témakörökre történő eredeti, egyéni reflexiók megjelenítése.

Kata az egyszerű, hétköznapi jelenetek, események megörökítését választja alkotásai középpontjának, olyan pillanatokat, amelyeknek bárki és bárhol részese, szemtanúja lehet és egyúttal át és meg is élheti azokat. Ezeket a pillanatokat minden egyes egyén, személy, individuum és lélek más módon, egyedi módon és máshogyan éli meg, mivel más élmények, érzések kötnek embereket nagyon hasonló eseményekhez. A megfestett kép is teljesen más érzéseket vált ki mindenkiből, mert a néző az ábrázolt jelenetre rávetíti a saját maga által megélt eseményeket és privát élet-történéseit.

A megnyitó háziasszonya Polgár Odett énekesnő, a Fashion Street nagykövete.
A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész.

Esemény: https://www.facebook.com/events/328960261083367/
Helyszín: Deák Palota | 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 15.
Időpont: 2019.02.19. Kedd 18:00
A kiállítás megtekinthető: február 19. - március 19.
Művész: https://www.lavorcollective.com/bereczki-kata